Νέα
Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019
Πρώτη συνάντηση Προγράμματος ERASMUS+ BYOD

Το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του στην Πεντέλη το kick off meeting για το ευρωπαϊκό Erasmus + πρόγραμμα ”BYOD (Bring Your Own Device) as educational method leading to improve employability of adults with intellectual disability”. Στο πρόγραμμα αυτό, εκπαιδευτές, γονείς και εθελοντές, θα μάθουν πώς να υποστηρίζουν τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία στο να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία κινητών συσκευών, ώστε να βρουν κάποια εργασία και να τη διατηρήσουν. Παράλληλα, οι ίδιοι οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία, θα αποκτήσουν κίνητρα για να μάθουν πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν applications από τις κινητές συσκευές τεχνολογίας που βρίσκονται ήδη στη ζωή τους, για τις οποίες όμως ίσως δε συνειδητοποιούν το πώς μπορούν να τους βοηθήσουν στην εύρεση και διατήρηση μίας εργασίας.

Σε ορίζοντα 2,5 ετών, θα δημιουργηθεί εγχειρίδιο χρήσης κινητών συσκευών για τους εκπαιδευτές, καθώς και easy-to-read εγχειρίδιο για τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία (και τα δύο σε ψηφιακή μορφή). Επίσης, θα πραγματοποιηθούν webinars και θα δημιουργηθούν MOOCS (Μαζικά Ελεύθερα Διαδικτυακά Μαθήματα), με στόχο τη διάχυση της γνώσης σε ακόμη μεγαλύτερο πληθυσμό. Τέλος, θα υπάρξει εκπαίδευση ορισμένου αριθμού εκπαιδευτών, βασισμένη στη μέθοδο BYOD.

Οι εταίροι μας είναι οι PSONI από την Πολωνία, Harran University από την Τουρκία, Civil Center ActivUm από τη Βόρεια Μακεδονία και Fundación Espurna από την Ισπανία.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλα μας τα Νέα