Το ΕΕΑ Μαργαρίτα, με 35 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση νέων με νοητική υστέρηση

Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 11:22

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11 Ιουνίου 2015 -

Το ΕΕΑ Μαργαρίτα, με 35 χρόνια προσφοράς στην εκπαίδευση νέων με νοητική υστέρηση, αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που το οδηγούν σε κρίση λειτουργίας. Δεν είναι σε θέση να πληρώνει το προσωπικό του έγκαιρα, ενώ έχει λαμβάνειν μεγάλα ποσά από την κρατική επιδότηση, τα νοσήλεια του ΕΟΠΥΥ και από ολοκληρωμένα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Το Μαργαρίτα δεν επιβαρύνει οικονομικά τις οικογένειες των σπουδαστών του. Πιστεύει στο δικαίωμα των σπουδαστών του στην εκπαίδευση και δεν προτίθεται να εγκαταλείψει αυτή την αρχή.
Σήμερα η Κοινότητα του Μαργαρίτα, μετέτρεψε την κρίση σε βιωματική διεργασία Δικαιωματικής Εκπαίδευσης. Δούλεψε με ανοικτές, συλλογικές διαδικασίες με όλα τα μέλη της, δημοσιοποιώντας τα προβλήματά της και διεκδικώντας λύσεις.
Τα Εργαστήρια και το Εκπαιδευτικό τμήμα βρέθηκαν σε διαδικασίες Γενικής Συνέλευσης. Ακολούθησαν μικρές ομάδες εργασίας ανά τμήμα όπου εκφράστηκαν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι διεκδικήσεις των σπουδαστών: άλλοι έγραψαν, άλλοι τοιχοκόλησαν, άλλοι εκφράστηκαν με θεατρικό αυτοσχεδιασμό. Όλοι μίλησαν.
Παράλληλα οι γονείς μοιράστηκαν σκέψεις και επεξεργάστηκαν προτάσεις.
Στο κλείσιμο της ημέρας όλοι μαζί, σπουδαστές, εκπρόσωποι των εργαζομένων, των γονέων και του Διοικητικού Συμβουλίου, στο θεατράκι του «Μαργαρίτα», ένωσαν τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις αγωνίες τους, προβάλλοντας την ανάγκη να συνεχίσει το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ το έργο του και την προσφορά του.
Οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης παρακολούθησαν τη δράση και βρέθηκαν κάτω από τη μαγεία της επαφής με το «Μαργαρίτα».
Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Βαγγέλης Αυγουλάς άκουσε τα αιτήματα της Κοινότητας του «Μαργαρίτα», πού είναι αιτήματα και ανάγκες ολόκληρου του αναπηρικού κινήματος.

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 2

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 4

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 5

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 6

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 3

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 5

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 6

 

το μαργαριτα δεν θελει να κλεισει 7