Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
Ίδρυση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε ΑμεΑ

Ένα αίτημα δεκαετιών που ήταν ταυτόχρονα και μία ανάγκη, έγινε πραγματικότητα. Ύστερα από δύο χρόνια εντατικής διαβούλευσης και σχεδιασμού, ιδρύθηκε το ΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε ΑμεΑ, με τον διακριτικό τίτλο «ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ».

Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου κι ένας από τους εμπνευστές του, συμμετείχε με όλες του τις δυνάμεις, από την αρχή, αναλαμβάνοντας να συντονίσει την προσπάθεια αυτού του τόσο σημαντικού εγχειρήματος που αφορά Φορείς που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την χώρα.

Ο στόχος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» είναι να συνδράμει στη δημιουργία πλαισίου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για τις επιστημονικές προσεγγίσεις, τις καλές πρακτικές, τη διατύπωση προτύπων ποιότητας και κριτηρίων αξιολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας με αναπηρία, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις όπως αυτές αποτυπώνονται στην Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, η οποία έχει ψηφιστεί και από την Ελλάδα.

Το «ΔΙΚΤΥΟ» έχει στενή σχέση και συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό «EASPD», ο οποίος αντιπροσωπεύει σήμερα πάνω από 15.000 υποστηρικτικές υπηρεσίες για ανθρώπους με αναπηρία και τις οικογένειές τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.