Δραστηριότητες ωφελουμένων

Translations:

Οι ωφελούμενοι/σπουδαστές επιδίδονται σε διάφορες αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Ψυχαγωγικές Δραστηριότητες

Συμμετοχή στα ειδικά καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες).

Περίπτερο

Οι σπουδαστές αναλαμβάνουν να πωλούν την ώρα του διαλείμματος υγιεινά σνακ και ροφήματα που παρασκευάζουν και προετοιμάζουν οι ίδιοι.

Περιοδικό

Οι σπουδαστές εκδίδουν περιοδικό με τα νέα τους και ειδήσεις γενικού ενδιαφέροντος δύο φορές τον χρόνο.

Βιβλιοθήκη

Οι σπουδαστές λειτουργούν δανειστική βιβλιοθήκη.

Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Επιτραπέζια παιχνίδια και εκπαιδευτικό λογισμικό για ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Συνέλευση

Σε εβδομαδιαίες δομημένες συναντήσεις οι σουδαστές λένε τα νέα τους, συζητούν ζητήματα και θέματα της επικαιρότητας που τους απασχολούν και ενημερώνονται για θέματα λειτουργίας του «Μαργαρίτα» που τους αφορούν.  Επίσης καταθέτουν  προτάσεις και αναλαμβάνουν υπευθυνότητες.

Θέατρο

Παρέχει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να εκφράζουν συναισθήματα, ιδέες και προβληματισμούς τους μέσα από εναλλακτικά κανάλια επικοινωνίας, όπως ο θεατρικός λόγος, η κίνηση, ο χορός. Μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης γίνεται ευκολότερη η απόκτηση αίσθησης  του σώματος, η διεύρυνση του ρεπερτορίου των ατομικών ρόλων και η κατάκτηση κοινωνικών δεξιοτήτων.

Εκπαιδευτικές επισκέψεις- Εκδρομές

Πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές επισκέψεις σε Μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, θέατρα, επαγγελματικούς χώρους, κ.α. 

Γυμναστική

Η σωματική άσκηση και η συμμετοχή σε αθλητικά παιχνίδια, επιδιώκει την καλή φυσική κατάσταση και ευεξία των νέων μας. Μέσω των προγραμμάτων αθλητισμού οι νέοι και οι νέες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Επιπλέον συμμετέχουν σε αθλητικές διοργανώσεις και εκδηλώσεις.

Πολιτιστικές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες

Πραγματοποιούνται τακτικές επισκέψεις εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, σε μουσεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα, κινηματογράφους, θέατρα αλλά και εργασιακούς χώρους.

Εκδρομές

Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται μονοήμερες ή πολυήμερες εκδρομές σε διαφορετικούς προορισμούς στην Ελλάδα με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Επίσης, συμμετέχοντας σε διεθνή προγράμματα οικοδομούμε σχέσεις με αντίστοιχους φορείς του εξωτερικού. Μέσα από τέτοιες δράσεις ομάδες νέων μας έχουν ταξιδέψει σε Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο, Λετονία, Τουρκία, Ισπανία.

Κατασκηνώσεις

Οι νέοι και οι νέες μας λαμβάνουν μέρος στα ειδικά καλοκαιρινά κατασκηνωτικά προγράμματα της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες).

Περιβαλλοντικές Δραστηριότητες

Συμμετέχουμε ενεργά σε προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης διαφόρων φορέων, γειτονικών δήμων.