Τι πιστεύουμε

Translations:

Οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν ολοκληρωμένα και ισότιμα στην κοινωνική ζωή με ό,τι αυτό περιλαμβάνει: εκπαίδευση, εργασία, ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, αυτόνομη διαβίωση, έλεγχο της ζωής τους, ερωτικές σχέσεις, δημιουγία οικογένειας και τεκνοποιία.

Το ΕΕΑ Μαργαρίτα υποστηρίζει με τις υπηρεσίες του, με τη δράση του και με το λόγο του αυτό το δικαίωμα, υποστηρίζει τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων με νοητική αναπηρία.

Η πρόοδος των ανθρώπων με νοητική αναπηρία τα τελευταία τριάντα χρόνια είναι εντυπωσιακή. Οι κατακτήσεις τους εμφανείς. Γνωρίζουμε όμως ότι τα δικαιώματά τους δεν μπορούν να ολοκληρωθούν αν δεν αλλάξουν σε βάθος οι κοινωνικές υποδοχές, αν δεν καταλυθούν πολλά κοινωνικά στερεότυπα.

Εμείς πιστεύουμε ότι άνθρωποι με νοητική αναπηρία έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες απ΄ όσο νομίζουμε γι αυτό επισημαίνουμε ότι χρειάζεται να τους εμπιστευτούμε και να τους πιστέψουμε περισότερο.

Πιστέυουμε ακόμα ότι οποιαδήποτε δράση, έργο ή μέτρο κάνει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία πιο εύκολη κάνει καλύτερη τη ζώη όλων μας.