Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όλοι στραφήκαμε - σε κάποιο βαθμό - στο ψηφιακό κομμάτι. Πολλοί μάλιστα ισχυρίζονται ότι θα είναι μια ψηφιακή δεκαετία. Οι ψηφιακές δεξιότητες έγιναν μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που θα έπρεπε να έχει κάποιος προκειμένου να συμμετέχει πλήρως στην κοινωνία. Μιλάμε για συμπερίληψη και προσβασιμότητα ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Αλλά τι σημαίνει αυτό ακριβώς;
Το έργο ENTELIS+ στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων και πρακτικών για την προώθηση της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των ψηφιακά αποκλεισμένων ομάδων, ιδίως των ανθρώπων με αναπηρίες όλων των ηλικιών.
Προκειμένου να απαντήσουμε στην παραπάνω ερώτηση, το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ σε συνεργασία με την κοινοπραξία του ENTELIS+, δημιούργησε ένα Γλωσσάρι που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός κοινού λεξιλογίου με ορισμούς βασικών εννοιών που σχετίζονται με τα βασικά θέματα του έργου, όπως η συμπεριληπτική εκπαίδευση και η προσβασιμότητα.
Το Γλωσσάρι των όρων του έργου ENTELIS+ βασίζεται στο Taxonomy and Glossary που αναπτύχθηκε για το έργο ENTELIS με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Διά Βίου Μάθησης.
Το Taxonomy and Glossary του έργου ENTELIS+ επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ) και σε διαδικασίες μάθησης σε διάφορα εκπαιδευτικά περιβάλλοντα. Στο μεταξύ, το γλωσσάρι του ENTELIS+ θα ενισχύσει τα παραπάνω, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στους όρους που σχετίζονται με την προσβασιμότητα και καλύπτουν θέματα όπως πρακτικές και διαδικασίες, εργαλεία, μεθοδολογίες σχεδιασμού, πολιτικές και πλαίσια και υποστηρικτική τεχνολογία (AT).