Νέα
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
SMART4ALL Horizon2020 Kick Off Meeting

Τον Ιανουάριο του 2020 το ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ παρευρέθηκε στην Πάτρα για το Kick Off meeting του Ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon2020 με τίτλο “SMART 4 ALL” (Self-Sustained customized cyberphysical system experiments for capacity building among European stakeholders). Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη διασύνδεση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πανεπιστημίων, ιδρυμάτων, ΜΚΟ και άλλων παρόχων εκπαίδευσης με σκοπό την ενίσχυση της ψηφιοποίησης τομέων όπως η γεωργία, οι μεταφορές/μετακινήσεις, το περιβάλλον και οτιδήποτε άλλο.

Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της διασύνδεσης Πυλών Ψηφιακής Καινοτομίας (Digital Innovation Hubs [DIH]) προκειμένου να υποστηριχτούν επιχειρήσεις και φορείς της Κεντρικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης από γεωγραφικές περιοχές που υποεκπροσωπούνται στα Ευρωπαϊκά σχήματα χρηματοδότησης. Στο πλαίσιο αυτό, θα διασφαλιστεί πως η καινοτομία και η τεχνολογία που θα αναπτυχθούν θα έχουν το μέγιστο δυνατό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία και άλλων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Για το σκοπό αυτό θα συνεργαστούν 25 φορείς από την Ευρώπη προκειμένου να διαμορφωθούν προσαρμοσμένες χαμηλά ενεργειακές τεχνολογίες (CLEC), κυβερνοφυσικά συστήματα (CPS) και διαδίκτυο των πραγμάτων (IoT) σε επιχειρησιακούς τομείς που υποεκπροσωπούνται τεχνολογικά και να εισαχθούν στη ζωή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ακόμη, το πρόγραμμα SMART 4 ALL θα εξασφαλίσει τη δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας που θα επιτρέπει την παρουσίαση της διαθέσιμης τεχνολογίας και θα αντιστοιχίζει οργανισμούς/επιχειρήσεις με βάση τις προσφορές και ανάγκες τους σε τεχνολογικά συστήματα. Προβλέπεται η υλοποίηση ενός προγράμματος πειραμάτων εφαρμογών που θα παρέχει χρηματοδότηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τεχνολογίες CLEC, CPS και IoT.

Την ηγεσία του προγράμματος έχει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Οι λοιποί εταίροι του προγράμματος είναι οι: Deutsches Zentrum Fuer Luft – Und Raumfahrt Ev [Dlr] (Γερμανία), Brandenburgische Technische Universitat Cottbus-Senftenberg [Btu] (Γερμανία), Epistimoniko Parko Patron Ae (Ελλάδα), Sensing & Control Systems Sl (Ισπανία), Τechnische Universiteit Delft (Ολλανδία), Fundingbox Accelerator Sp Zoo (Πολωνία), Universiteti Metropolitan Tirana (Αλβανία), Budapesti Muszaki Es Gazdasagtudomanyi Egyetem (Ουγγαρία), Rezos Brands Anonymi Emporiki Eteria Idon Diatrofis (Ελλάδα), Fasttrack Vc Scr Sa (Πορτογαλία), Leibniz-Institut Fuer Agrartechnik Und Biooekonomie Ev (Γερμανία), Univerzitet U Novom Sadu Fakultet Tehnickih Nauka (Σερβία), Avn Innovative Technology Solutions Limited (Κύπρος), Meconet D.O.O. (Μαυροβούνιο), Foundation For Research And Technology Hellas (Forth/Praxi) (Ελλάδα), Tallinna Tehnikaulikool (Εσθονία), South East European University Tetovo*Institute For Environment And Health (ΠΓΔΜ), Marseco (ΠΓΔΜ),

Universiteti Ukshin Hoti (Κόσοβο), Dataprognet Sh.P.K. (Κόσοβο), Red Pitaya D.D. (Σλοβενία), Politechnika Poznanska (Πολωνία), Universitat Politecnica De Valencia (Ισπανία).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://smart4all-project.eu/)